torstai 16. tammikuuta 2014

Jutta on the Road

Viime perjantaina olin kuuntelemassa Jutta Gustafsbergin luentoa, jossa Jutta kertoi kokemuksiaan Superdieeteistä, onnistumisesta sekä muutenkin hyvinvoinnista. Kauheasti uutta en oppinut, mutta varmasti monelle muulle luento oli arvokas sysäys uuteen elämäntyyliin. Luennolla Jutta vastaili kysymyksiin, jotka painavat monen naisen mieltä. Luennolla oli myös Jari "Bull" Mentula mukana kumoamassa väitteitä vääräksi.



Luennolla puhuttiin painonhallinnasta sekä korostettiin sitä, että syömällä oikein laihtuu. Ei sillä että syöt mahdollisimman vähän ja vähäkalorisesti vaan se mistä ja miten ne kalorit kroppaasi tulevat. Ei ole sama mätätkö suklaalevyn naamaan vai syöt monta terveellistä ateriaa päivässä ja saat saman kalorimäärän. Lisäksi luennolla annettiin vinkkejä siitä, mitä milloinkin kannattaa syödä. Esimerkiksi iltapalaksi hedelmä ei ole hyvä, vaikka välipalana se onkin loistava. Tietysti myös maitorahkan tärkeyttä ruokavaliossa korostettiin.


Kun Bull kysyi katsojilta kuinka monta piti itseään kehonrakentajana kun käy salilla, vain pari kättä nousi. Bull esitti aiheellisen vastakysymyksen että mitä me sitten ollaan? Monihan mieltää nimenomaan Bullin näköiset ja kokoiset ihmiset kehonrakentajiksi, vaikka nykyään moni fitnesskuplassa elävä on myös kehonrakentaja, niinkuin minä itsekin. Jos tavoittelet salilla fitnesspeppua, sinähän rakennat sinne peppuun lihasta eli olet kehonrakentaja tai ainakin kehonmuokkaaja. 

Luennolla myös otettiin esille asioita, joista olisi hyvä koittaa pitää kirjaa. Nämä asiat olivat: "Asiat, joita en tehnyt vaikka piti" ja "Asiat, joita tein vaikka ei pitänyt". Esimerkiksi jos olet luvannut olla herkkulakossa ja sitten sorruitkin herkuttelemaan. Myös välistä jätetty salikäynti jollain huonolla tekosyyllä olisi hyvä kirjata itselleen ylös, jotta voi sitten jatkossa tsempata itseään paremmin. Juuri salikäyntien suhteen Jutta kehottikin aikatauluttamaan treenit jo etukäteen ja tämän keinon olenkin havainnut hyväksi tekniikaksi. 

Uudenvuoden lupauksista puhuttiin myös sen verran, että älä lupaa liikoja kerralla. Äärimmäisille muutoksille on hyvä varata enemmän aikaa ja ne on hyvä tehdä osissa. Jos esimerkiksi aiot lopettaa tupakanpolton, laihduttaa 20kg ja vähentää herkkujen syöntiä, karsi suosiolla tavoitteista ja etene asia kerrallaan. 

Myös H.A.L.T otettiin esille eli jos kärsit näistä elementeistä (Hungry, Angry, Lonely, Tired), tavoitteesi jäävät helpommin puolitiehen ja annat periksi. Varsinaisia vinkkejä näihin ei annettu, mutta ymmärrän kyllä jos nämä ovat niitä syitä jotka tulevat laihduttaessa esiin. Jossain vaiheessa se stoppi tulee ja asioissa on vain siitä huolimatta päästävä eteenpäin. Itselläni näihin auttaa juurikin tämä blogin pitäminen sekä monet treenikaverit, jotka palauttavat varmasti takaisin treenirytmiin. 

Luennolla esiteltiin myös itsehillintälihas eli lihas, jota treenaamalla pystyt helpommin vastustamaan herkkuja sekä pysymään treenirytmissä. Eli vähän kuin esimerkiksi hauis, tämä lihas vahvistuu treenaamalla. Jutta heitti haasteen itsehillintälihakselle: Ota täydestä sipsikulhosta vain yksi sipsi ja sen jälkeen lopeta niiden syöminen. Kuulemma on helpompi kieltäytyä kokonaan kuin vaikkapa yhden sipsin jälkeen. Itsellänihän on menossa juurikin 100 päivän täydellinen herkuttomuus, joten vasta 12.4 päästään testaamaan kuinka tämä teoria käytännössä toimii.


Parasta luennolla oli kuitenkin päästä tapaamaan oma henkilökohtainen idolini Jutta livenä. On siinä vaan melkoinen pakkaus ja toivoisin joskus itse pääseväni hänen henkilökohtaiseen valmennukseen tai edes tunnille. Saataisiin tähänkin pakettiin vielä vähän enemmän liikettä. 

Onneksi Jutan puolen vuoden superdieetit alkavat taas ensi viikon keskiviikkona, joten pääsen taas tuijottelemaan lempiohjelmaani ja motivoitumaan treeniin täysillä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti